Meglévő épület bővítése, átalakítása, korszerűsítése

Megbízásaink egy része meglévő épületek bővítése, korszerűsítése, épületfelújítás.

Az épületfelújítás, átalakítás fázisai

Munkánk a meglévő épület felmérésével kezdődik, az épület szerkezetét statikus tervezővel közösen vizsgáljuk.

A felmérési dokumentáció, a helyi előírások és az Ön elképzeléseinek ismeretében hasonlóan, mint az új épület tervezésekor, a végleges engedélyezési terv többszöri egyeztetés után születik meg, mely során több variációt – vázlattervet – készítünk.

Korszerű szerkesztőprogrammal dolgozunk ebben az esetben is, így Önnek lehetősége van a meglévő épület átalakulását már a  tervezés első fázisától külső és belső 3 dimenziós látványterveken megtekinteni. Ez által Ön is sokkal jobban fogja látni a régi és az új állapot közötti különbséget, hogy az épületfelújítás során milyen munkálatok fognak majd végbemenni. Ismertetjük a változások után létrejött paramétereket. Természetesen itt még bőven lehet változtatni az adott terven, ha esetleg Ön szeretne még egyéb változtatásokat eszközölni épületfelújításra váró otthonában!

Törekszünk arra, hogy az adottságokból a lehető legtöbbet hozzuk ki. Nem kell mindig nagyban gondolkozni, hiszen ez egyrészt költséghatékony megoldás, másrészt így megmarad az eredeti épület formája is. Sokszor egy-két kisebb változtatás is fantasztikus dolgokat eredményezhet egy épületen.

Épületfelújítás és átalakítás korszerűen

Meglévő épület átalakítása, bővítése esetén sem kell lemondanunk arról, hogy a végeredményként egy korszerű, fenntartható, környezettudatos épület jöjjön létre. Akár új épület építésére, akár meglévő épület bővítésére kapunk megbízást, az energiatudatos építészet elvét követjük. Ez ma már nemcsak trendi, hanem hasznos megoldás is, hiszen ezzel rengeteg pénzt spórolhat meg otthonában.

Meglévő épület átalakításának, bővítésének engedélyezési tervdokumentációja két részből áll:

Egyrészt tartalmazza tervezett állapot ismertetését  – épület alaprajza szintenként, metszetek, homlokzatok 1:100 méretarányban, háromdimenziós látványterv, helyszínrajz,  részletes műszaki leírás és költségbecslés, másrészt rögzíti a meglévő állapotot, szintenként alaprajzzal, metszetekkel, homlokzatokkal, fotókkal, műszaki leírással és tartószerkezeti szakértői véleménnyel.

Ha Ön tapasztalt tervezőcsapattal szeretné kiviteleztetni az épületfelújítást és átalakítást, kérjük, válasszon minket! Profi szakembereink megtervezik és megvalósítják új otthonát! Kérjen tőlünk ajánlatot!