Lakóépületek tervezése

A többlakásos lakóépületek tervezése speciális feladat, alapvetően eltérő a családi ház tervezéstől, mivel a lakások leendő lakóit nem ismerjük. Éppen ezért igyekszünk olyan lakásterveket létrehozni, amelyek valószínűleg mindenki igényét kielégíti majd, akik a jövőben az adott lakóépületbe szeretnének költözni.

Lakóépületek tervezése szakemberektől

Az adott telekre vonatkozó építésügyi előírások, valamint a beruházó érdekek szem előtt tartásával igyekszünk kényelmes, élhető, egyben gazdaságos, jól értékesíthető lakásokat tervezni. Figyelembe vesszük továbbá a Megrendelő igényeit és kéréseit. Több típusú lakóépület létezik, így azt is figyelembe kell venni, hogy az adott lakások hány fő lakhatására lesznek alkalmasak. A másfél szobás lakások, illetve a többszobás lakások esetében is ugyanúgy odafigyelünk a részletekre, habár utóbbi megtervezése sokkal több időt vesz igénybe.

A tervezést egy telekvizsgálat előzi meg, hogy minél pontosabb képet kaphassunk a megtervezendő épület helyéről. A vázlatterv készítése során olyan részleteket is figyelembe veszünk, mint a tájolás, a megközelíthetőség, a parkolási lehetőségek, a belső közlekedési rendszer, és a közös használatú terek. Természetesen ezek eltérőek a különböző lakóépületek tervezése során, hiszen a Megrendelő igényei alapján készítjük el a terveket.

Többlakásos lakóépületek tervezése esetén fokozottan törekszünk az energiatudatos építészet elve alapján a közel nulla energiafelhasználású épületek létrehozására.

Az engedélyezési tervdokumentációval párhuzamosan eladási katalógus készül, amely a lakásokat részletesen, bútorozva mutatja be, a főbb méretek és a hasznos alapterület ismertetésével. Az eladási katalógus része az épület egészét bemutató látványterv és igény szerint a lakás belsőkről készített háromdimenziós képek is. Utóbbi előnyös megoldás, hiszen a Vevő így látja teljes egészében a lakást, bebútorozva. A látványtervek elkészítésekor tobblakasos-001törekszünk arra, hogy azok berendezése esztétikus legyen, és a mellett, hogy elnyerjék a Vevők tetszését, meg is mutassa az adott lakás paramétereit és előnyeit.

Mindemellett törekszünk az egyedi megjelenésre is, amely különlegessé teszi az épületet. A lakóépületek tervezése során természetesen a biztonsági előírásoknak is teljes mértékben eleget teszünk.

Amennyiben terveink elnyerték az Ön tetszését, esetleg egyedi kérése van, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!